Vizitatori la maternitate

Cei care doresc  să îi viziteze pe bebeluş şi pe proaspăta mămică la maternitate pot face acest lucru zilnic pe perioada internării, după următorul program:

Luni - Duminica – interval orar 11.00 – 19.00   pentru tatăl copilului (care are obligativitatea să prezinte exudatul nazal conform protocolului medical transmis și agreat)

Luni -Vineri  – interval orar 16.00 – 18.00   ceilalți vizitatori. Este permisă prezența a maximum doi vizitatori concomitent în rezervă, cu respectarea duratei de 20 minute/vizită și purtarea obligatorie a  echipamentului de protecție complet.

Sâmbată – Duminică  -  între orele 14:00 - 16:00 ceilalți vizitatori. Este permisă prezența a maximum doi vizitatori concomitent în rezervă, cu respectarea duratei de 20 minute/vizită și purtarea obligatorie a  echipamentului de protecție complet

De ştiut
Înainte de a intra în maternitate vizitatorii îşi lasă hainele groase şi bagajele în dulapurile individuale cu cheie de la intrare. Apoi  îmbracă halate şi papuci de unică folosinţă şi folosesc gelul dezinfectant pentru mâini. Dacă este cazul, vizitatorii primesc şi mască de protecţie. Toate aceste reguli asigură o maximă igienă şi previn infecţiile la care sunt expuşi mama şi copilul, cu o foarte scăzută rezistenţă a organismului în această perioadă.
Vizitatorii prezintă un act de identitate la recepţie şi primesc o legitimaţie de acces în maternitate. Cei care prezintă simptome ale unei boli infecto-contagioase (în special viroză respiratorie, boală diareică acută, boli eruptive etc. nu vor putea să viziteze maternitatea din motive de siguranţă.
Nu trebuie să introduceţi în maternitate alimente sau băuturi. Alimentaţia pacientelor este asigurată de către Arcadia Hospital, în funcţie de necesităţile lor medicale şi de preferinţe. De asemenea, nu este permis ca mămicile să primească şi să ţină în rezerve flori naturale.
Introducerea în maternitate a aparaturii audio-vizuale este permisă numai cu acceptul prealabil, scris, al medicului şef de secţie.

Nu uitaţi că proaspăta mămică şi bebeluşul sunt obosiţi după naştere. Programaţi împreună cu rudele şi prietenii vizitele la maternitate astfel încît să nu fie prea dese şi prea solicitante. Ţineţi cont şi de programul celorlalte paciente şi al personalului medical.