Analize şi investigaţii - Pentru mami

După naştere, naturală sau cezariană, ţine legătura cu medicul obstetrician care a asistat naşterea şi ai multă grijă de organismul tău. Ai în vedere câteva analize şi investigaţii postpartum necesare pentru a preîntâmpina eventualele probleme care apar în această perioadă.

Corpul tău este slăbit aşa că fereşte-te de febră şi infecţii urinare, frecvente după naştere. În cazul unor astfel de neplăceri, trebuie să faci o radiografie pulmonară, o lohiocultură, sumar de urină şi urocultură. Toate analizele se fac numai la recomandarea medicului specialist.

Dacă ai suferit de hipertensiune indusă de sarcină, e necesar să fii monitorizată atent în primele săptămâni postpartum. Hipertensiunea arterială care apare în timpul sarcinii poate fi tranzitorie, dar se poate transforma într-o afecţiune severă pe care trebuie să o tratezi corect.

Controlul ginecologic şi depresia postnatală

La şase săptămâni după naştere e recomandat să mergi la un control ginecologic postnatal. Nu uita nici de testul Papanicolau pe care este indicat să îl faci la trei luni după ce ai născut.

Mămicile care au născut prin cezariană au grijă să meargă la controlul cicatricei abdominale pentru ca medicul să investigheze evoluţia operaţiei.

De asemenea, trebuie cercetată în amănunt depresia post-partum. Uneori, este expresia unor disfuncţii tiroidiene care apar adesea după naştere. Un examen clinic îţi va arăta dacă depresia ta este îngrijorătoare (se poate agrava până la psihoză postpartum).

În oferta Arcadia, găseşti şi o serie de programe şi tratamente care te ajută să te mobilizezi rapid după un eveniment atât de marcant cum e o naştere.

Program personalizat de recuperare medicală și kinetoterapie

Acest program este realizat de către medicul specialist şi kinetoterapeut în urma unui consult complex. Rolul programului este:

 • Să corecteze tulburările de statică vertebrală,
 • Să remedieze neplăceri apărute în timpul sarcinii cum ar fi: constipaţia, incontinenţa urinară, edemele de la nivelul membrelor inferioare, problemele legate de circulaţia sangvină de retur,
 • Să îndepărteze excesul ponderal acumulat în perioada sarcinii.

Programul de kinetoterapie postpartum include exerciţii tip Pilates, fitball, stretching, reeducarea respiratorie, exerciţii pentru tonifierea musculaturii planşeului pelvin şi a musculaturii abdominale.

Consiliere psihologică de parenting în perioada postnatală

Ca să vă adaptaţi cât mai uşor la noua viaţă de părinţi şi tu şi partenerul tău puteţi urma aceste şedinţe de consiliere psihologică și psihoterapie. Consilierea de parenting te va învăţa despre:

 • asumarea conștientă a noului rol de mamă, tată și modalități de creare a unei legături sănătoase cu copilul,
 • gestionarea anxietății și angoaselor mamei,
 • importanţa stimulării postnatale a bebelușului și informații despre dezvoltarea psihică a copilului,
 • importanța formării unei rețele de suport și a gestionării timpului,
 • gestionarea unei eventuale dezamăgiri legate de sexul copilului,
 • gestionarea tristeții și a depresiei postpartum.

Program individualizat de tratament dermatocosmetic și estetic

Furtuna hormonală și toate celelalte schimbări din timpul sarcinii au lăsat semne nedorite: surplus de greutate, piele lăsată sau pătată, vase sparte sau chiar varice proeminente, păr lipsit de strălucire și mai puțin bogat, vergeturi, ten tern și obosit.

Medicii Centrului de Dermatologie și Estetică Medicală din cadrul Arcadia Hospital te pot ajuta să corectezi toate aceste probleme. Ei îţi vor elabora un program individualizat de tratament dermatocosmetic avansat, adaptat istoricului tău medical.

De asemenea, toate procedurile şi recomandările sunt permise pe durata alăptării. Câteva dintre ele:

 • Tratament depigmentant, agenți de peeling, microdermabraziune, lumină intens pulsată - pentru corectarea melasei (petele maronii de la nivelul feței).
 • Laser și lumină intens pulsată - pentru tratarea tenului tern, obosit sau ridat, a venectaziilor (dilatații vasculare) sau a vergeturilor apărute după sarcină.
 • Agenți de peeling sau mezoterapie locală cu acid hialuronic - pentru corectarea vergeturilor.
 • Tratamente împotriva căderii părului după naştere.
 • Terapii de well-being şi recomandări pentru stilul de viaţă şi nutriţie -  pentru relaxare şi un tonus general mai bun.
 • Diete personalizate - pentru revenirea rapidă la greutatea ideală, reducerea oboselii şi a efectelor stresului.

Program individualizat de remodelare corporală

Planul terapeutic individualizat de remodelare corporală cuprinde tratamente recomandate după lehuzia fiziologică (4-6 săptămâni de la naşterea copilului). Medicul specialist antiaging alcătuieşte acest program după o consultaţie prealabilă. Programul cuprinde:

 • Lipostimulare - pentru restabilirea unei circulații corecte la nivelul celulelor adipoase.
 • Miostimulare - pentru accelerarea circulaţiei sangvine, creşterea ratei metabolice, mărirea capacităţii de absorbţie a pielii, îmbunătăţirea circulaţiei periferice, îmbunătăţirea elasticităţii pielii şi accelerarea formării de elastină şi colagen.
 • Masaj vacuumatic - pentru reducerea celulitei și restabilirea fermității pielii.
 • Presoterapie - cel mai eficient drenaj limfatic, util pentru detoxifierea organismului, reducerea edemelor şi stimularea sistemului imunitar.
 • Radiofrecvenţă tripolară - pentru scăderea în centimetri şi un aspect plăcut al pielii.
 • Împachetări detoxifiante.