Prezentare & dotări

La Maternitatea Arcadia îţi suntem alături în unul dintre cele mai frumoase momente din viaţă, atunci când vrei să aduci pe lume un copil. Credem că naşterea este un eveniment plăcut care trebuie să se desfăşoare în cele mai bune condiţii.

Te sprijinim înainte, în timpul sarcinii şi după naştere şi îţi oferim pachete de servicii atent gândite. La Maternitatea Arcadia găseşti soluţii medicale adaptate şi trebuie doar să o alegi pe cea care îţi oferă cea mai mare siguranţă şi încredere.

În rezervă

Rezervele, pentru una sau două persoane, sunt amenajate la nivel de cinci stele. Pacientele se pot caza în una dintre cele 16 rezerve (Premium şi VIP) cu spitalizare tip rooming-in (mama şi copilul).

Fiecare rezervă are prize de gaze medicinale, mobilier modern, televizor LCD, telefon, serviciu Nurse Call (supraveghere şi asistenţă medicală continue), toaletă proprie cu duş, sistem de monitorizare permanentă a funcţiilor vitale, paturi Völker cu saltea ortopedică.

Paturile multifuncţionale Völker au caracteristici ergonomice deosebite. Poziţia lor poate fi schimbată din telecomandă, la recomandarea medicului sau la dorinţa pacientei. 

În rezervele foarte spaţioase aveţi toate produsele şi accesoriile de îngrijire şi de igienă personală necesare pe perioada internării.

Pacientele găsesc în rezerve un dozator cu dezinfectant pentru mâini, huse speciale pentru îmbrăcăminte, iar în grupurile sanitare, dozator de săpun, prosoape, periuţă şi pastă de dinţi etc.

Paturi speciale de naştere

Paturile Hill-Rom Affinity 4 oferă mamei confort şi siguranţă deplină pe durata travaliului. În acelaşi timp, permit personalului medical să efectueze rapid şi uşor orice manevre. Naşterile naturale devin experienţe plăcute datorită acestor paturi cu un design inovator şi caracteristici deosebite:

 • Sisteme avansate de glisare
 • Sisteme speciale de ajustare a poziţiei şi de blocare
 • Sursă auxiliară de curent - asigură funcţionarea integrală a mecanismelor când patul nu e conectat la curent
 • Perne de aer cu volum reglabil
 • Saltea cu sistem Comfortline de reducere a presiunii

Aparatură

La Maternitatea Arcadia toate investigaţiile se fac cu aparatura cea mai modernă de diagnostic şi cu mijloacele cele mai avansate de tratament.

 • Ecograful PHILIPS iU22, Doppler 3D/4D, singurul de acest fel din Moldova - nu iradiază şi poate afişa detalii de mare precizie, cum ar fi fotografii 4D ale fătului.
 • Monitorul fetal FM 20 de la PHILIPS - urmăreşte cu precizie sarcinile, inclusiv cele gemelare, şi obţine maximum de informaţii necesare pentru o naştere fără probleme.
 • Incubatorul Dräger Isolette C2000 - creează un microclimat stabil unde temperatura, umiditatea şi oxigenul sunt dozate în proporţii care asigură cel mai bun mediu pentru nou-născut.
 • Ventilatorul Acutronic Fabian - asigură ventilarea nou-născuţilor prematuri sau la termen şi a copiilor cu vârsta între o lună şi un an.
 • Mesele radiante CosyCot - pentru încălzirea şi stabilizarea nou-născuţilor după naştere, dar şi protejarea lor în secţiile de terapie intensivă sau în cursul manevrelor medicale speciale.
 • Dispozitivul Neopuff pentru resuscitarea respiratorie a nou-născuţilor - conferă o oxigenare optimă, în deplină siguranţă a nou-născutului, evitând riscul baro-traumei.
 • Lampa radiantă Mobile Infant Warmer - o unitate de încălzire pentru nou-născuţii îngrijiţi în secţia de terapie intensivă, dar şi pentru cei care au nevoie doar de îngrijiri de rutină (schimbatul scutecelor sau măsuri de igienă). Dispune de control al încălzirii Manual, Prewarm şi Servo.

Sala de operaţii

Sala de operaţii dedicată naşterilor prin cezariană beneficiază de condiţii de excepţie, la fel ca întregul bloc operator Arcadia:

 • Sistem de flux de aer laminar - protejează spaţiul de lucru al chirurgilor şi zona mesei de operaţie şi asigură un mediu aseptic.
 • Lămpi de operaţie cu tehnologie led şi lumină rece - ajută chirurgul să aibă o vizibilitate mult mai precisă asupra zonei pe care o operează.
 • Pandante mobile - chirurgul are astfel la îndemână toate instrumentele şi prizele de gaze medicale.
 • Mese electrice de operaţie care menţin temperatura pacientei la nivel optim.
 • Sisteme radiologice de chirurgie, cu braţ mobil - pentru găsirea, definirea şi vizualizarea câmpului anatomic investigat la o doză minimă de radiaţii.